Handige tips tegen auto inbraak

Aan het einde van het jaar stijgt het aantal auto-inbraken aanzienlijk. November staat bekend als de maand waarin auto-inbraken het meest voorkomen. De afgelopen 3 jaar lag het aantal auto-inbraken in november gemiddeld 20,2% hoger dan in andere maanden. Tot nu toe zijn er dit jaar al meer dan 35.000 auto-inbraken gemeld, wat neerkomt op meer dan 100 per dag gemiddeld. Wil je weten hoe je auto-inbraken kunt voorkomen? Wij hebben handige tips voor jou.

Tips om auto-inbraak te voorkomen:

  1. Geen waardevolle spullen achterlaten: Laat nooit waardevolle spullen in het zicht liggen. Dieven kunnen het signaal van bijvoorbeeld je telefoon oppikken, wat de kans op inbraak vergroot. Verstop waardevolle spullen goed of neem ze mee.
  2. Alarmsysteem installeren: Een goed alarmsysteem schrikt dieven af. Een alarmsysteem met licht en geluid maakt de kans groter dat iemand de dief betrapt. Zorg ervoor dat het alarmsysteem voldoet aan de eisen van de Stichting Certificering Motorrijtuigbeveiliging (SCM) om in aanmerking te komen voor vergoeding bij schade.
  3. Stuurslot en pedaalslot: Overweeg een extern stuurslot, sterker dan het standaard ingebouwde stuurslot. Een pedaalslot voor koppeling en rempedaal schrikt dieven af vanwege de moeite en tijd die het kost om te verwijderen. Parkeer je auto met de banden naar de stoeprand om het wegslepen te bemoeilijken.
  4. Autoverzekering afsluiten: Sluit een goede autoverzekering af, zoals WA beperkt casco of WA allrisk, om de schade bij inbraak of diefstal te dekken. Vergelijk autoverzekeringen op debestevergelijker.nl voor de beste optie die aan jouw wensen voldoet.

Bescherm je auto en bespaar op je autoverzekering met debestevergelijker.nl vergelijk en vind de juiste dekking voor jou.

We kijken uit naar je idee├źn

Laat een reactie achter

debestevergelijker
Logo
Enable registration in settings - general