Hoeveel GB heb ik nodig voor mijn internetgebruik?

Overweeg je een nieuw telefoonabonnement af te sluiten en vraag je je af hoeveel GB je nodig hebt? Dat hangt volledig af van je gebruikspatroon. Het bekijken van video’s kan een aanzienlijke hoeveelheid data verbruiken, terwijl het versturen van een simpel Whatsapp-berichtje nauwelijks iets kost. Ben je benieuwd naar het dataverbruik van Spotify of de hoeveelheid data die een film op Netflix opslokt? Het is essentieel om te weten hoeveel data je verbruikt als je niet halverwege de maand zonder zit. Daarom hebben we de grootste datavreters voor je op een rijtje gezet, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken bij het kiezen van een mobiel abonnement en niet per ongeluk binnen twee weken door je databundel heen bent.

Hoeveel data verbruiken apps?

Het dataverbruik van apps kan aanzienlijk variƫren. Om een idee te krijgen, hebben we het dataverbruik van verschillende veelgebruikte apps en toepassingen op een rijtje gezet, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken bij het selecteren van een databundel. Houd er rekening mee dat 1 GB gelijk staat aan 1000 MB.

  • Een uur Netflix: tussen de 1-2 GB, afhankelijk van de afspeelkwaliteit.
  • Een uur Spotify luisteren: ongeveer 60 MB.
  • Whatsapp: ongeveer 6 MB per maand als je weinig video’s verzendt.
  • TikTok: 840 MB per uur.
  • Browsen op internet: 20 MB.

Het bekijken van video’s verbruikt over het algemeen de meeste MB’s. Als je dit veel doet, is het verstandig om te kiezen voor een ruime databundel of zelfs een onbeperkte bundel. Als je voornamelijk WhatsApp-berichten verstuurt, volstaat een kleinere databundel.

Hoeveel GB heb ik nodig?

Nu je een idee hebt van het dataverbruik van enkele veelgebruikte apps, kun je een inschatting maken van hoeveel data je per maand verbruikt en welke bundel daar het beste bij past:

  • Weinig verbruik: een bundel van 2-3 GB per maand.
  • Gemiddeld verbruik: ongeveer 4-6 GB per maand.
  • Veel verbruik: kies voor 10 tot 20 GB per maand, een onbeperkte databundel, of maak gebruik van wifi voor het bekijken van video’s of gebruik van TikTok.

Gemiddeld maandelijks verbruik berekenen

Als je al een abonnement hebt, kun je op je factuur zien hoeveel data je hebt verbruikt. Ook kun je op je telefoon bij de instellingen je exacte dataverbruik in real-time bijhouden. Op een iPhone ga je naar Instellingen > Mobiel netwerk, en op een Android-smartphone naar Netwerk en internet > Mobiel internet.

Als je nog geen mobiel internet-abonnement hebt en niet zeker weet hoeveel data je nodig hebt, kan je altijd contact opnemen met een provider om te kijken wat de mogelijkheden zijn. Wij raden Odido en Simyo aan.

Bekijk de tijdelijke acties van Simyo

Wil je weten waarom wij Odio of Simyo aanraden? Lees zeker onze artikelen, waarin we uitgebreid beide providers hebben onderzocht!

Artikel over Odido

debestevergelijker
Logo
Enable registration in settings - general